En guide til den rigtige skijakke

Skrevet af den oktober 2, 2015 i kategori Sport og friluftsliv | Kommentarer lukket til En guide til den rigtige skijakke

En guide til den rigtige skijakke

En guide til den rigtige skijakke

Skisæsonen nærmer sig langsomt. Det kolde vejr og den fysiske aktivitet kræver at skiudstyret og ikke mindst skitøjet er i orden på skiferien. Det kan være rigtig svært at købe skitøj, hvis man ikke har gjort det før. Der findes nemlig mange forskellige tøj som er nødvendige for en god skitur.

Leder du efter skijakker til damer eller skijakker til herre findes de i forskellige designs og farver. Her er det op til den personlige smag hvad man foretrækker. Men som udgangspunkt er man mere synlig jo flere mønstre og farver der er i skijakker.

Er du typen som godt kan lide at gå off pist, er det særligt vigtigt at være synlig i tøjet såfremt der sker noget.

Når man skal have skitøj, er det en god idé at tænke i lag. Lag på lag metoden er en god måde at sikre sig mod kulden, holde sved væk fra kroppen og samtidig holde sig varm. Her skal det inderste lag være skiundertøj, derefter har man et varmt mellemlag og den ydreskal som er skijakkken. Skijakker findes i forskellige typer herunder skaljakker, forede skaljakker og softshell skijakke.

Skaljakker er det mest alsidige at have på. Skaljakker har den funktion at beskytte mod vejr og vind. Derudover er den yderst åndbar fordi den har en membran.

Softshell skijakker er en type skijakke som ånder bedre end skaljakker. De er et godt alternativ til intensive aktiviteter. Softshell skijakker er gode at have på til kolde og solrige dage, men fungerer ikke så godt som vandafvisende jakke. Man kan sagtens have et ydre lag som er et vandafvisende lag oven på softshell skijakker.

Rigtig ofte kan man finde gode tilbud og et langt større udvalg online. Det er rigtig nemt at finde jakken, da man får alle de nødvendige oplysninger om jakkens funktion på siden. Vil man gerne gøre et godt køb på skijakker, er det som regel en god idé at købe skijakker i oktober, hvor der ofte er tilbud eller en god pris.