lav dit eget lejrbål i haven

Skrevet af den juli 2, 2022 i kategori Hus og have | Kommentarer lukket til lav dit eget lejrbål i haven

lav dit eget lejrbål i haven

Et lejrbål er en fantastisk måde at nyde naturen på og tilføjer noget sjov til enhver campingtur. Ud over at give varme og lys kan lejrbål også bruges til madlavning, tørring af vådt tøj og til at holde insekter væk. Det kræver dog en vis omhu og opmærksomhed at lave et lejrbål. Først skal du sikre dig, at du har lov til at have bål i det område, hvor du camperer. Ryd derefter en plads til dit bålsted, og byg en ring af sten eller træstammer for at holde flammerne inde. Når dit bål er bygget, skal du sørge for at holde øje med det hele tiden og slukke det helt, inden du går i seng eller forlader området. Med en smule planlægning kan du nyde alle fordelene ved et lejrbål uden at skade miljøet. bålfad til haven kan bruges hvis du ønsker dit eget lille bål i haven.

Der kan laves bål i haven ved hjælp af en bålplads eller et bålfad.

Der er brug for følgende:

-Tændstikker eller en lighter

-Tinder (f.eks. tørre blade, papir)

-Brændsel (f.eks. træ, trækul)

For at tænde bålet skal du først lave en lille pyramide af tinder i midten af bålfadet. Omgiv derefter tinderet med større stykker brændsel. Til sidst tændes tinderet med tændstikker eller en lighter. Når bålet er tændt, kan det vedligeholdes ved at tilføje mere brændsel efter behov. Hvis du bruger et bålfad, skal du sørge for at holde det rent og fri for affald.

Lovgivningen om bål i haver er forholdsvis ny, og der er nogle få vigtige punkter, som alle bør være opmærksomme på, inden de sætter et bål op. For det første skal du sørge for at tjekke med din kommune, om der er nogen restriktioner – nogle kommuner tillader måske slet ikke bål, mens andre måske kun tillader dem på visse tidspunkter af året. For det andet skal du altid sørge for, at du har et sikkert område omkring bålet, og at der ikke er nogen brændbare materialer i nærheden, som kan forårsage en brand. Endelig skal du aldrig efterlade et bål uden opsyn, og sørg for, at alle gløder slukkes ordentligt, inden du forlader stedet.