Pas godt på de fine lædermøbler

Skrevet af den februar 23, 2015 i kategori Sport og friluftsliv | Kommentarer lukket til Pas godt på de fine lædermøbler

Pas godt på de fine lædermøbler

Mange af de lædermøbler man køber, kan faktisk godt holde sig pæne og flotte resten af ens levetid, hvis bare man giver dem den rigtige pleje. For selvom møblerne selvfølgelig ikke er levende væsner, så er læder stadigvæk et materiale, som kommer fra et dyr der engang var levende, og derfor ændrer det sig også i takt med, at det bliver brugt. Derfor er der brug for, at man giver det forskellige former for læderpleje. I hvert fald hvis man er interesseret i at læderet skal holde sig stærkt og friskt, og stadig være smukt og smidig at se på. En af de bedste ting man kan gøre, for at give sit læser ordentlig læderpleje, er ved at give det en form for fedt. Det er også den fedt, som naturligt sidder i læderet. Derved kan man forlænge læderet levetid med mange år, hvis man gør det til en vane og får det gjort med jævne mellemrum. Men der er også andre måder at behandle mere skadet læder på.

Ny farve eller nyt læder

Hvis læderet for eksempel har oplevet en misfarvning, fordi det har været udsat for stærkt sollys, eller er blevet brugt ekstra meget, så kan man lave en farvning af læder, som kan give det dets gamle glød og farve tilbage. Men det er klart, at nogle tilfælde står så graldt til, at der ikke er noget at gøre. Så er der ikke andet for, end at man må i gang med en ompolstring. Da det er meget svært at arbejde med læder og få det til at så godt ud, så skal man ikke kaste sig ud i en ompolstring selv, medmindre man har meget erfaring med det. Her er det bedst, at man får en professionel til at gøre det, de er bedst til. Og bagefter kan man så fryde sig over, at man nærmest har fået noget, som ligner et helt nyt møbel. Men hvis man gerne vil undgå udgiften ved en ompolstring, så skal man sørge for at yde god læderpleje til sine ting.