Sænk farten i trafikken – det kan redde liv

Skrevet af den august 3, 2015 i kategori Sport og friluftsliv | Kommentarer lukket til Sænk farten i trafikken – det kan redde liv

Sænk farten i trafikken – det kan redde liv

Forebyg tab af menneskeliv

Vi er tit ikke særlig forsigtige i trafikken. Vi ved, at man skal holde mere afstand til bilen foran, end vi gør. Vi ved, at vi ikke må overskride hastighedsgrænserne, men vi gør det alligevel. Når vi handler på denne måde, på trods af at vi ved det er farligt, er det på grund af to simple konstateringer: Alle andre gør det og uheldet sker aldrig for os.. Det er bare ikke en særlig logisk eller hensigtsmæssig argumentation. Det kan ske for alle, og det behøves ikke altid at være ens egen skyld, at man er impliceret i et uheld.

En genistreg af en reklame

I New Zealand har man lavet den vel nok bedste reklame inden for trafiksikkerhed. En mandlig chauffør kommer kørende hen ad en åben vej med ca. 5 km for meget i timen. En mandlig chauffør i en anden bil svinger ud på vejen, fordi han troede der var fri bane, og kolliderer med den første bil. Sidstnævnte er skyld i uheldet, men havde førstnævnte overholdt hastighedsbegrænsningen, var kollisionen ikke sket. Stof til eftertanke.