Skærm af for solens stråler

Skrevet af den februar 21, 2015 i kategori Sport og friluftsliv | Kommentarer lukket til Skærm af for solens stråler

Skærm af for solens stråler


Der er mange gode grunde til at det er relevant at kigge på ting der kan skærme af for solens stråler. For selvom vi alle elsker solskin og sommer, så er det jo ikke i alle situationer at det er lige velkomment. Når man sidder og arbejder på et kontor er det for eksempel ikke særlig smart at solen skinner ind på ens computerskærm. Dels så er det svært at se hvad der står på skærmen og dels så kan man faktisk hurtigt få hovedpine af at sidde og knibe øjnene sammen i mange timer. En anden årsag til at det er vigtigt med solafskærmning af kontorer er at solen jo varmer en del og i takt med at det er blevet mere og mere moderne at bygge kontorer med større og større glasflader er dette blevet et stigende problem. Og rent faktisk så er det cirka tre gange så energikrævende, og dermed tre gange så dyrt, at kæle et lokale ned, som det er at varme det op og også derfor er det relevant at se på noget mekanisk solafskærmning, enten i form af markiser eller andre former for fleksible paneler.

Hjemme i haven vil vi jo som udganspunkt helst nyde solen så meget som muligt det meste af tiden, men der er dog undtagelser og det er for eksempel når forkosten skal indtages. Her gider man jo ikke sidde i brændende sol og se på at pålægget krøller sammen og smørret smelter og derfor kan man vælge at ophænge terrassemarkiser, som kan rulles hurtigt ud når der er behov for det.

Sommersæsonen kan også forlænges ret betragteligt ved hjælp af noget så enkelt som terrassemarkiser. Det skyldes at om foråret så bliver det hurtigt koldt når solen begynder at gå ned om aftenen og også hen på sommeren hvor solen ellers er oppe længe, kan det blive ubekvemt at sidde ude. Det er fordi der ofte falder dug på grund af de store temperaturforskelle der er mellem dag og nat, og hvis man så ikke er klar til at gå indenfor så ruller man bare sine terrassemarkiser ud, og kan blive siddende så længe man gider.